Foto: © Seskim Photo [Imago Images]
Gerçek manada final olan bir haftaya giriyoruz. 37 haftalık bir periyotta iyisiyle kötüsüyle, sürprizleriyle ve hayal kırıklıklarıyla bir sezon geçirdik. Artık Süper ligde şampiyonun ve küme düşecek son takımın da belli olacağı ve siz Comunio menajerlerinin de ümitlerini son haftaya kadar taşıyanların heyecanla beklediği o hafta geldi.

Baktığımız zaman bazı isimler sürpriz bir şekilde bazıları da beklendiği gibi üst düzey puan kazandırdı bu sene siz menajerlere. Ve şu ana kadar Mertens, Icardi, Szymanski, Aytaç ve Dzeko en çok puan toplayan futbolcular olarak ilk 5’e isimlerini yazdırdılar. İlk beşteki bu isimleri bir değerlendirme ile tahmini sıralamamı sizlerle paylaşacağım.

Dries Mertens / 310 Puan

Galatasaray’ın orta sahasındaki belirsizlikleri, on numarada kim oynayacak derken ilerleyen haftalarda dümeni eline aldı ve gerçek bir kaptan gibi takımını zirveye taşıdı. İleri yaşına rağmen 9 gol ve 15 asistle üst düzey bir katkı verdi. Takım performansının düştüğü bir zamanda yaptığı katkıyla takımının yeniden canlanmasını sağladı.

Konyaspor’un ligde kalmak için ihtiyacı olan bir puanı bu maçta terinin son damlasına kadar savunacağını düşündüğümden maçın pozisyon açısından kısır geçeceğini düşünüyorum. Her ne kadar pozisyon açısından zengin olmasa da Mertens’in atacağı paslar ile tehlikeli pozisyonlar üretmesi muhtemel. İyi bir puan alıp bu sezonun yıldızı olmasını bekliyorum.

Comunio Öneriyor - 38. Hafta: Ocak Ayından Beri Golle Buluşamayan Szymanski, Bu Maçta Suskunluğunu Bozabilir.

Ben Fenerbahçe’nin farklı kazanacağını ve forma giyen tüm Fenerbahçe’li futbolcuların iyi puanlar alacağını düşünüyorum. Szymanski birden fazla skor katkısı yapmaya açık görünüyor.

Devam oku...

Mauro Icardi / 308 Puan

Tartışmasız tüm Galatasaraylıların sevgilisi ve sahada en çok güvendikleri isim Icardi. 23 gol ve 8 asist ile yine müthiş bir sezon geçirdi. Şampiyonluk yolundaki son düzlükte Mertens ile beraber takımın gol yükünü sırtlandı. Son iki hafta durgun olan Icardi, Konyaspor maçında da bu durgunluğu sürdürür diye düşünüyorum. Artık herkesin aklı şampiyonluk kutlaması olacaktır. Bu yüzden Icardi’nin puan sıralamasındaki ikinciliği kaptırması muhtemel.

 Sebastian Szymanski / 302 Puan

Belki de Fenerbahçe’nin bu sezonki en sürpriz ismi oldu Szymanski. Sezon başında Tadic, Dzeko ve Livakovic gibi üst düzey transferlerin gölgesinde kaldı. Buna rağmen sezona çok hızlı başladı ve attığı 9 gol yaptığı 11 asist ile Fenerbahçe’nin zirve yarışında kalmasına çok büyük bir katkı sağladı. Bu şahane sezonu taçlandırmak artık Szymanski‘nin elinde. İstanbulspor karşısında atacağı gol ve yapacağı asistler ile Icardi‘yi geçip puan sıralamasında ikinci sıraya yerleşeceğini düşünüyorum.

Aytaç Kara / 295 Puan

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yıldızları arasında ilk 5’e girmeyi başarmış olarak büyük bir takdiri hak ediyor Aytaç. Sezona çok iyi başladı, attığı 13 gol ve yaptığı 4 asist ile Kasımpaşa takımını üst sıralara taşıdı. Son hafta Beşiktaşa karşı oynanacak maçta da yine ön plana çıkmasını beklediğim bir isim. Ama sıralamada birinci olmak için yeterli puanı alması çok zor görünüyor.

Kart Cezalıları - Son Hafta Cezalı Listesi Kabarık: Kadronuzu Hazırlamadan Önce Göz Atın!

Çok sayıda Comunio liglerinde sıralamaları ve şampiyonlukları belirleyecek olan son hafta müsabakalarında cezalı listesi oldukça uzun. Herkese bol şanslar dileriz.

Devam oku...

Edin Dzeko / 289 Puan

Fenerbahçe taraftarlarının artık golcü sorunumuz kalmadı dediği dönemde birden bire duraklamaya geçip son 17 haftada sadece 4 gol atarak hayal kırıklığı oluşturdu. Buna rağmen puan sıralamasında ilk beşteki yerini bırakmadı kimseye. Son hafta oynanacak İstanbulspor maçında Batshuayi’nin cezalı olduğu için ilk 11’deki yerine dönecektir. Bu maçta yüksek bir puan alıp Aytaç’ı geçme ihtimali var.

 

 

Yazar: Zeynel Yılmaz

Tüm makaleler Zeynel Yılmaz »