Deprem felaktinin üzüntüsünün gölgelediği, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin soluksuz şampiyonluk yarışına girdiği bir sezonu geride bırakmak üzereyiz. Ara vermeden 2023/2024 Comunio sezonu için kolları sıvıyoruz. Yeni sezona geçiş tarihimiz 19 Haziran 2023. Gelin tüm sezon geçişi seçenekleri ve detaylarına bir göz atalım.

Tarih belirlendi: 19 Haziran 2023

Her Lig yöneticisi 9 farklı sezon geçişi seçeneklerinden birini “AyarlarLig ayarları” üzerinden seçerek yeni sezona geçiş ayarını kaydedebilir. Sezon geçişinin tamamlanması ile birlikte otomatik olarak yeni sezon belirlenmiş opsiyon ile başlar. Ayrıyetten Comunio ligleri yeni sezonda başlamak istedikleri tarihte sezon geçişi opsiyonunu seçerek ”Lig ayarları” üzerinden →”Lig’i yeniden başlat”← seçeneği ile sıfırdan başlayabilirler.

Sezon geçiş seçenekleri:

Mevcut takım + 5 milyon

• Her takım mevcut oyuncuları ile devam ediyor.

• Her takımın mevcut bakiyesi kalıyor ve yeni sezon için hesabına artı 5 milyon ekleniyor.

 

Yeni takım + 20 milyon

• Her takımın kadrosu sıfırlanır ve sistem tarafından her takıma 15 yeni futbolcu rastgele dağıtılır.

• Her takımın bütçesi sıfırlanır ve her takım 20 milyon bütçe ile yeni sezona başlar.

 

Takım yok, 40 milyon

• Her takımın kadrosu sıfırlanır, kadroda hiç oyuncu olmaz.

• Her takımın bütçesi sıfırlanır ve her takım 40 milyon bütçe ile yeni sezona başlar.

 

5 futbolcu tut*, 9 milyon, 10 futbolcu sabit mevkilere göre

• Her takım diziliş bölümünde yeni sezonda tutmak istediği 5 futbolcuyu seçer. Eğer futbolcu seçimi yapılmamışsa sistem otomatik olarak en fazla puan alan 5 futbolcuyu seçer. 5 futbolcudan az seçilmiş ise yine sistem en fazla puan alan futbolculardan 5 futbolcuyu tamamlar. İlaveten takımda tutulan futbolcuların mevkilerinden bağımsız 10 futbolcu daha eklenir: 1 Kaleci, 3 Defans, 4 Orta saha ve 2 Forvet.

• Bütçeniz < 0 altındaysa 9 milyon takviye yapılır. Eğer > 0 üzerindeyse 9 milyona indirilerek dengelenir.

 

5 futbolcu tut*, 9 milyon, 10 futbolcu farklı mevkilere göre

• Her takım diziliş bölümünde yeni sezonda tutmak istediği 5 futbolcuyu seçer. Eğer futbolcu seçimi yapılmamışsa sistem otomatik olarak en fazla puan alan 5 futbolcuyu seçer. 5 futbolcudan az seçilmiş ise yine sistem en fazla puan alan futbolculardan 5 futbolcuyu tamamlar. İlaveten sistem takıma 10 futbolcu daha ekler ve mevkileri yaklaşık olarak şu şekilde dağıtır : 2 Kaleci, 4 Defans, 6 Orta saha ve 3 Forvet.

• Bütçeniz < 0 altındaysa 9 milyon takviye yapılır. Eğer > 0 üzerindeyse 9 milyona indirilerek dengelenir.

 

Pro Player Lig’lerine özel sezon geçiş seçenekleri:

45 milyon + yeni takım + denk bütçe

• Her takımın kadrosu sıfırlanır ve sistem tarafından her takıma 15 yeni futbolcu rastgele dağıtılır.

• Her takımın bütçesi sıfırlanır ve her takımın kadro değeri ve bütçe toplamı 45 milyon olur.

 

5 futbolcu tut, yeni futbolcu yok, 20 milyon

• Her takım diziliş bölümünde yeni sezonda tutmak istediği 5 futbolcuyu seçer. Eğer futbolcu seçimi yapılmamışsa sistem otomatik olarak en fazla puan alan 5 futbolcuyu seçer. 5 futbolcudan az seçilmiş ise yine sistem en fazla puan alan futbolculardan 5 futbolcuyu tamamlar. Sistem yeni futbolcu vermez.

• Bütçeniz < 0 altındaysa 20 milyona yükseltilir. Eğer > 0 üzerindeyse 20 milyona indirilerek dengelenir.

 

30 milyona kadar futbolcu tut

• Her takım “diziliş” bölümünde takımında tutmak istediği futbolcuları seçer. Sistem yeni futbolcu vermez.

• Hesabınız bütçenizin 1/3’i oluyor (= takım değeri + 10 milyona olan bakiye).Eğer takım değeri 30 milyonun üzerindeyse aradaki fark 1,5 katı takım değeri ve 30 milyonluk bütçeden çekilir. Eğer takım değeri 30 milyonun altındaysa takım değeri ve 30 milyonun arasındaki fark hesaba eklenir.

 

Bütçe dağılımı

• Her takım mevcut kadrosu ile devam eder, Sistem yeni futbolcu vermez.

• Tüm takımların bütçeleri (bakiye + takım değeri) 2’ye bölünüp toplanarak tüm lig üyelerine aynı orantıda dağıtılır. Bütçenizin yarısı (eski) + Havuz parasının (Süper Lig’in gerçek havuz sistemi) payı= Yeni bütçeniz. Bütçe (yeni) – takım değeri= yeni hesabınız. Eksi hesap asıl bütçenizi azaltır. Bütçe dağılımı ile daha fazla borçlanabilirsiniz. Eksi hesap asıl bütçenizi azaltır. Bütçe dağılımı ile daha fazla borçlanabilirsiniz.

 

*Önemli: ”5 futbolcu tut”: Lig ayarlarında bu opsiyon seçilmiş ise ”Takımım” bölümünde bu futbolcuları seçmek için buton çıkacaktır. Butona bastıktan sonra yeni sezonda kadronuzda tutmak istediğiniz 5 futbolcuyu işaretleyerek kaydetmeniz gerekiyor.

 

 
Yazar: Yusuf Yıldırım

Tüm makaleler Yusuf Yıldırım »