Foto: © Seskim Photo [Imago Images]
Daha önce duyurduğumuz gibi yeni sezonda veri sağlayıcımız Sportmonks olacak. Bu değişimle birlikte oyunda ne gibi farklılıklar olacağını hep beraber inceleyelim ve kullanıcılarımızın yeni veri sağlayıcımız ve işleyiş hakkında bize yönelttiği soruları da cevaplayalım.

FARKLI BİR UYGULAMAYA GEREK KALMAYACAK!

Sportmonks bizler için maçlardaki istatistikleri tutacak ve bizimle paylaşacak. Bizler bu istatistikleri ve sonucunda oluşan reyting ve puanı bizzat Comunio maç raporundan anlık olarak takip edebileceğiz. Böylece önceki sezonlarda olduğu gibi farklı bir uygulamadan istatistik takip etmemize gerek kalmadan yalnızca Comunio üzerinden bilgilere ulaşım sağlayabileceğiz. Bu özellik hem Web sayfamızda hem de IOS ve Android uygulamamızda aktif olacak!

Web, iOS ve Android sürümlerinde örnek görseller:

WEB

‘Diziliş/Aufstellung’ bölümüne girdikten sonra, üst tarafta maç haftası için çıkan fikstürde hangi karşılaşmanın maç raporuna girmek istiyorsanız, yanında bulunan ‘forma‘ sembolüne basmanız gerekecek. Bireysel istatistiklere ulaşmak için futbolcunun isminin yanına tıklamanız yeterlidir.

Yukarıda örnek olarak milli takımımızın oynadığı Çekya maçından Comunio oyun içi görselini görüyorsunuz. Maç anında 3 dakikada bir reyting ve puanlar güncellenecek ve anlık olarak takımımızın durumunu takip edebileceğiz.

Maç raporunda istediğimiz oyuncunun üstüne bir kez tıklayarak anlık istatistiklerini bu şekilde görebileceğiz. Bu istatistikler belirttiğim gibi 3 dakikada bir anlık olarak güncellenecek.

COMUNIO MAÇ RAPORU

Futbolcu istatistikleri ve reytinglerini maçlar başladıktan kısa bir süre sonra anlık olarak takip edebileceğimiz maç raporu bölümümüz, yeni sezonda mobil sürümlerimize de entegre olacak. Yani, başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymadan yalnızca Comunio uygulaması üzerinden ihtiyacımız olan her bilgiye anlık olarak ulaşabileceğiz.

ANDROID

Fikstür/Spielplan‘ bölümüne girdikten sonra, maç haftası için çıkan fikstürde hangi karşılaşmanın maç raporuna girmek istiyorsanız, yanında bulunan ‘forma‘ sembolüne basmanız gerekecek. Bireysel istatistiklere ulaşmak için futbolcunun isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.

iOS

Sonraki Maçlar/Nächste Spiele’ bölümüne girdikten sonra, hangi karşılaşmanın maç raporuna girmek istiyorsanız, ‘skora’ tıklamanız gerekecek. Bireysel istatistiklere ulaşmak için futbolcunun isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.

       

Comunio maç raporuna web sitesinde, her maçın arkasında bulunan forma simgesi üzerinden kadro bölümünden erişilebilir. Uygulamalarda ise Maç Raporları, “Fikstür” menüsü altında görüntülenebilir.

PUANLAMA SİSTEMİ

Daha önce duyurduğumuz ve sayfada güncellediğimiz puanlama iptal edilmiştir. Sportmonks algoritmasında talebimiz doğrultusunda olumlu düzenlemeler yaptı ve son yıllarda olan puan tablomuzda değişikliğe gidilmesine gerek kalmadı. Puan tablosuna buradan bakabilirsiniz.

''Dört Büyükler'' Dışında Yapılan Transferlerden Potansiyel Vaadeden Futbolcular - Maxim'le Beraber Çok Canlar Yakabilir!

Gaziantep FK'nın dört gözle beklediği yıldızı takıma katıldı. 20 yaşındaki genç yeteneğin gelmesine açıkcası şaşırdım dersem yeridir. Çok başarılı bir transfer.

Devam oku...

SIKÇA SORULAN SORULAR?

Sportmonks’a üye olmamız gerekiyor mu?

Sportmonks sadece veri sağlayıcımızdır ve Comunio, hiçbir farklı uygulamaya gerek duymaksızın tüm veri, istatistik, reyting ve puanları kendi maç raporunda canlı olarak paylaşacaktır.

Futbolcu değerlendirmeleri nasıl yapılıyor?

Futbolcu değerlendirmeleri, veri sağlayıcısı Sportmonks’tan gelmektedir. Sportmonks, her futbolcu için birçok ayrı istatistikten bir derecelendirme hesaplar ve bu derecelendirme, oyuncunun performansını mümkün olduğunca nesnel kriterler altında değerlendirir. Derecelendirmeler 4 ile 10 arasında bir ölçekle sunulmaktadır; burada 10 en iyi değerlendirmeyi temsil etmektedir.

Bireysel veri noktalarının futbolcunun değerlendirmesi üzerindeki etkisi, istatistiğin türüne, oyuncunun pozisyonuna, eylemin gerçekleştiği sahadaki bölgeye, zamanına ve maçın sonucuna bağlıdır.

Dikkat! Yeni Sezonun İlk Makalesini Okumadan Giriş Yapmayın! Herkese İyi Sezonlar Dileriz.

"İnsan; kavuşmak denen rüzgar esecek diye, bir pencerenin önünde kırk yıl beklermiş." Değerli takipçilerimiz, sonunda o rüzgar esti ve biz de Comunio'ya yeniden kavuştuk.

Devam oku...

Futbolcular ne zaman değerlendirilmeye başlar?

Futbolcular, kendileri için belirli bir veri sayısı mevcut olduğunda değerlendirilmeye alınır. Genellikle bunun için birkaç eylem yeterlidir, bu nedenle çoğu zaman geç bir zamanda oyuna dahil olan oyuncular da değerlendirmeye alınır.

Sportmonks’ta bir futbolcunun değerlendirme alabilmesi için sahada bulunması gereken önceden tanımlanmış bir süre yoktur.

Değerlendirmeler maç esnasında canlı olarak yapılıyor mu?

Maç başladıktan sadece birkaç dakika sonra futbolcular için ilk değerlendirmeer mevcut hale gelir. Bu değerlendirmeler, maçın ilerleyen sürecinde kısa aralıklarla sürekli olarak güncellenir. Maçlar sırasında heyecana ortak olabilir ve futbolcuların değerlendirmeleri ile Comunio puanlarının nasıl geliştiğini canlı olarak takip edebilirsiniz.

Futbolcu değerlendirmelerini oluşturan istatistikler nerede bulunur?

Her futbolcuya ait veriler, Maç Raporları’nda bulunmaktadır. Web sitesinde, bu verilere her maçın arkasında bulunan forma simgesi üzerinden kadro bölümünden erişilebilir. Uygulamalarda ise Maç Raporları, “Fikstür” menüsü altında görüntülenebilir.

Sportmonks verilerine göre futbolcuların geçmiş yıllardaki değerlendirmelerini görebilir miyiz?

Sportmonks’un geçmiş yıllardaki futbolcu verilerine ulaşma imkanı bulunmamaktadır. Bunun için alternatif sayfaları destek amacıyla kullanabilirsiniz. Bundan sonraki süreçte yapılan her değerlendirme, Comunio’da kalıcı olarak futbolcu profiline kaydedilecektir.

Değeri menajerler, veri sağlayıcı değişimi ile oyunda önemli bir mesafe katedildi ve yeni sezonu ayrı bir heyecanla bekliyoruz. Aklınıza takılan diğer sorular için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek hepinize başarılar diliyorum.

 

 

Yazar: Safa Buğra Özcan

Tüm makaleler Safa Buğra Özcan »