Foto: © Seskim Photo (Imago Images)
Değerli Comunio oyuncuları ufak bir aradan sonra sahalara geri dönüyoruz. Oyuncu fiyatlarında çekilme yaşandığı bu dönemde kadro değeri + nakit para toplamınız bir hayli azalmış olabilir. Kişisel olarak ben de kendi ligimde benzer bir problemi yaşıyorum. Olabilecek en ucuz değerde transfer yapıp bunun milyonlar getirmesini beklemek tabi ki bir hayal değil.

Geçen sene yaşanan Semih Kılıçsoy örneği hala karşımızda duruyor. Olur olmaz demeyelim. Sonuçta dedikleri gibi “Gökyüzünü hedeflersen tavana ulaşırsın. Tavanı hedeflersen yerde kalırsın”. Bu hafta sizler için olabilecek en ucuz değerde olan potansiyelli futbolcuları derledim. Keyifli okumalar diliyorum.

 Carlos Mane 170k

Konyaspor deplasmanında Carlos Mane’ye hayran oldum dersem yeridir. Her zaman potansiyelli ve iyi bir futbolcu olarak görüyordum ancak bu sene izlediğim oyuncu çok üst düzey. İnanılmaz adam eksiltme becerisi, takım arkadaşlarına koridor açması, ince pasları ve şık dokunuşlarıyla şahsen beni mest etti. Bu seviyesini koruyabilirse çok farklı şeyler konuşabiliriz. Ciddi manada potansiyeline güveniyorum. Hatta biraz daha ileriye gidiyorum. Güncel performanslara göre bu fiyata alınabilecek açık ara en iyi ve formda oyuncu. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

Ali Yavuz Kol 330k

Galatasaray karşısında evinde ağır bir mağlubiyet alan Adana Demirspor’un belki de parıldayan birkaç ışığından biriydi Ali Yavuz. Galatasaray altyapısında forma giymiş ve daha sonra A takımda da süre alan Ali, artık daha yüksek seviyelere hazır gibi görünüyor. Özellikle Adana Demirspor’un hala transfer tahtasının kapalı olması onun için bulunamayan bir fırsat doğuruyor. Mücadeleci yapısı ve hırslı oyunu 23 yaşındaki bir futbolcu için gayet makul bir seviyede. İyi bir deneme olabileceğini düşünüyorum.

  Juan Christian 160k

Önceki sezon Brasileirao Serie B’de 16 maçta 4 gol 2 asist katkısı veren 23 yaşındaki Brezilyalı, Süper Lig’e Fenerbahçe maçıyla merhaba dedi. Kanat rotasyonunun bir hayli geniş olduğu Alanyaspor’da önündeki oyunculardan sıyrılmak doğal olarak biraz zor olacaktır. Ancak kumaşını, oyuna girdiği 73. dakikadan itibaren bana hissettirdi dersem yeridir. İyi olan ve formayı hakeden futbolcu bir şekilde kendini kanıtlar. Juan Christian’dan da bunu bekliyorum. Ancak tavsiyelerimden temkinli olmanızı önereceğim tek kişidir kendisi. Umarım beklentilerimi karşılar.

Transfer Döneminde Dama Atılan Pabuçlar: Aboubakar Transferi ile Koltuğu Artık Sallantıda!

Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bir ihtimalle kanat forvet olarak oynayabilir; ancak bu ihtimali ilk 11'de biraz düşük görüyorum.

Devam oku...

 Poyraz Efe Yıldırım 160k

Eyüpspor karşısında 87. dakikada oyuna giren Poyraz, 2024-2025 sezonundaki ilk lig maçına çıkmış oldu. Geçtiğimiz günlerde Simon Banza’nın da açıklanmasından sonra ilk 11 umutları bir hayli azalmış görünüyor. Ancak ben tam tersi düşünüyorum. Bu sene Poyraz’ın bir yerden sonra fırtına estireceğini düşünüyorum. Biraz şansa ihtiyacı var sadece. Ufak bir kıvılcım yetecektir parlamasına. Eğer alıyorsanız lig sonuna kadar tutmanızı tavsiye ediyorum. Hayatta bazı kapıların ne zaman açılacağı belli olmaz. Bazen sadece kapıyı çalıp beklemek gerekir.

 Burak İngenç 160k

Başakşehir karşısında ağır bir mağlubiyet yaşayan Antalyaspor’da tehlike alarmları çalmış durumda. İlk 4 haftada dengesiz bir grafik sürdüren takım taraftarlarınca eleştirilerin odağına oturtuldu. Kulüp bazında değişimin ve farklılıkların yaşandığı bu dönemde gözüme çarpan en iyi yeteneklerden biri Burak İngenç. Ancak Burak’ın potansiyeline değinmeden birkaç “taşlama” yapmak istiyorum.
 
Kulüp yönetimlerinin taraftardan kopuk olduğu hiçbir senaryo mutlu sonla bitmez. Antalyaspor’da da benzer bir durum var. Sosyal medya hesaplarının yorum kısımları bile yoruma kapalı hale getirilmiş durumda. Aynı siyasal seçimlerdeki gibi halkın isteklerine kulak tıkıyan bir iktidar, iktidar olarak kalamaz. Bu bizim kulüp başkanlarımız içinde geçerli. Neyse bu konulara sonra değinebiliriz ki, gelelim Burak’a. 18 yaşındaki bu gencin en eşsiz özelliği ise her mevkiyi orijinal mevkisi gibi oynaması. Kulübe için şahane bir rotasyon oluşturabilir. Ancak sadece kulübeye değil ilk 11 tabelasına da adını yazdırabilir. Yeteneğine güvendiğim oyuncu, uzun vadede elinizi rahatlatabilir. Sabırlı olan herkese tavsiye ediyorum.

 

 

Yazar: Mirhan Kuzgun

Tüm makaleler Mirhan Kuzgun »