Foto: © Imago Images
Pek değerli Comunio oyuncuları, 7. lig haftasından hepinize merhaba. Beklenen derbi geldi ve geçti. Galatasaray büyük bir avantaj ve özgüvenle yoluna devam ederken Fenerbahçe yeni bir çıkış peşinde. Beşiktaş ise adım adım ilerlemeye devam ediyor.

İşlerin kızışmaya başladığı bu haftada yüksek puan almasını beklediğim oyuncuları sizler için yazdım. Hepinize keyifli okumalar ve bol puanlı bir hafta diliyorum. “Peşinden gidecek cesaretiniz varsa bütün rüyalar gerçek olabilir”

Heliton / vs

En formda görünen iki Anadolu takımı kozlarını paylaşıyor. Samsunspor ve Göztepe. Ben öncelikle seyir zevki açısından güzel bir maç bekliyorum. Açıkcası sonucu çok merak ediyorum ancak bir tahminim var. Göztepe’nin oyun anlayışının Samsunspor’a biraz ters geleceğini düşünüyorum. Oyun içinde zaman zaman 3’lü zaman zaman 5’li savunma kurgusuyla rakiplerini karşılayan Göztepe, Samsunspor’un merkez oyununu bozabilir. Ne olursa olsun ortada geçmesini beklediğim maçta skoru, defans oyuncularının performansının belirleyeceğini düşünüyorum. Duran topları çok etkili kullanan Göztepe, Samsunspor’un savunma gücünü sınayabilir. Maç özelinde öne çıkmasını beklediğim isim ise Heliton. 1.96 boyundaki Brezilyalı’nın Satka ve Drongelen’e karşı olan performansını merakla bekliyorum. Herkese öneriyorum.

Overpriced: Performansıyla Piyasa Değerini Karşılamayan Futbolcular - 6 Maçta Sadece 1 Gol Attı!

Umut Nayir 7.150.000€’luk değeriyle özellikle Anadolu takımlarındaki en pahalı oyunculardan biri. Ancak yüksek değerine değecek bir performans gösterdiğini söylemek güç.

Devam oku...

Dal Varesanovic / vs

Varesanovic ne alaka diyebilirsiniz. Ligin ilk haftalarını oldukça formsuz geçiren ve hatta son maça yedek olarak başlayan bir oyuncuyu önermek mantıksız görünebilir. Ancak Samsunspor mağlubiyetinde bir şeyin çok net görüldüğünü düşünüyorum. Rizespor’un 10 numara mevkisinde alternatifi yok. Eğer çift forvete dönmezlerse Varesanovic’in oyun açısından olmazsa olmaz bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Samsunspor’a karşı varlık gösteremeyen Rizespor, Varesanovic’in 57. dakikada oyuna girmesinden sonra kendi oyununu sahaya daha fazla yansıtabildi. Hatta gole de yaklaştığı bir an oldu ancak fırsatı değerlendiremedi. Bu ek hücum katkısı Rizespor için çok kritik. Oyuna sonradan dahil olsa bile kötü gidişe son verip Varesanovic’in bu hafta “ben burdayım” demesini bekliyorum.

  Muhammed Cham / vs

Geldiğinden bu yana 2 maç geçen ve galibiyetle tanışamayan Şenol Güneş, gemisini Akyazı’ya hazırlıyor. Konyaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Trabzonspor’da dikkat çeken yeni bir isim var. Muhammed Cham. Tüm duran topları inanılmaz etkili kullanması ve pas bağlantılarını hızlı bir şekilde sağlamasıyla beklentileri karşıladı dersek yeridir. Konyaspor karşısında kaldığı yerden devam etmesini bekliyorum. Bir puan canavarı kokusu aldım demek istiyorum Cham için. Herkese şiddetle öneriyorum.

Zdravko Dimitrov / vs

Deplasmanda Hatayspor’u 1-0 mağlup ederek iyi bir hava yakalayan Bodrumspor, çok kötü bir başlangıç yapan Adana Demirspor karşısına çıkıyor. Bodrumspor’da dikkatimi bir hayli çeken bir isim Zdravko Dimitrov. Keskin oyunu ve adam eksiltme becerisi onu dikkat çekici kılıyor. Adana Demirspor’u en çok zorlayan isimlerden biri olacaktır. Kadrosunda bulunduranları mutlu edeceğini düşünüyorum.

Senaryonu Şekillendir: Hazırlığını Yap, Menajerlik Görevini Üstlen, Gerisini Futbolun Şansına Bırak!

Her hafta, taktik savaşlarının kıyasıya sürdüğü liglerimizde, kaçırdığımız puanların acısını bir daha çekmemek için senaryonuzu kendiniz yazmalısınız.

Devam oku...

Mame Thiam / vs

Beşiktaş’a karşı güçlü bir oyunla mağlup olan Eyüpspor, kendi sahasında Gaziantep FK’yı ağırlıyor. Çok etkili bir performans gösteren ve adından bir hayli söz ettiren Eyüpspor’da Mame Thiam’ın öne çıkmasını bekliyorum. Gaziantep FK defansının ceza sahası içinde ters hamleler yapabiliyor. Penaltı gibi fırsatlarda da yine topun başında Thiam olacaktır. Herkese tavsiye ediyorum.
 

 

Yazar: Mirhan Kuzgun

Tüm makaleler Mirhan Kuzgun »