Foto: © Seskim Photo [Imago Images]
Çok çekişmeli çok heyecanlı bir sezon geçiriyoruz. Sürpriz takımlar, sürpriz performanslar bu sene çok ön plana çıktı. Ligimizdeki takımların performansı ve attıkları gol sayıları yükseldikçe bu istatistikler o takımların yıldız futbolcularını da maddi değer katıyor. Milli arada piyasa değeri en çok yükselişte olan ilk beş futbolcuyu değerlendirelim.

Değer gelişim oranları 08.10.2024 – 15.010.2024 tarihleri arasında

Victor Osimhen / Güncel PD 27.85M
+2.45M (%+9,6)

Ligimizin bu sene en flaş transferi olan Osimhen milli aradan önce sakatlanmış olsa da gösterdiği üst düzey performansla bu takımın en önemli parçası olduğunu bizlere kanıtlamıştı. Yine milli aradan sonra çok güçlü bir şekilde döneceğini hepimiz biliyoruz. Galatasaray’ın hücum organizasyonlarında çok üst düzey bir performans göstermesi onu ve takım arkadaşlarını bir çok gol pozisyonuna sokuyor. Osimhen ligin geri kalan döneminde çok sayıda gol ve asist yapması ve piyasa değerinin artması en muhtemel futbolculardan bir tanesi. Osimhen’e yatırım yapan bir menajer pişmanlık yaşamayacaktır kanaatimce.

Abdülkerim Bardakcı / Güncel PD 6.98M
+1.02M (%+17,1)

Yine Galatasaray’ın bu sezon en çok göze batan futbolcularının bir tanesi olan Abdülkerim son dönemde hücum organizasyonlarında gösterdiği performansla piyasa değerini daha da arttırdı. Yine bir çok menajer yaptığı yüksek puanlardan dolayı onu takımına kattı. Bana göre Abdülkerim‘in bu sene performansının yükselmesindeki en büyük etken yeni sol bek Jacobs oldu. Jacobs’un Abdülkerim‘e sağladığı geniş alan ve savunmada ona çok fazla yardımcı olması Abdülkerim‘in daha rahat oynamasına ve ileriki hücumlarda daha etkili olmasına önayak oldu. Bundan sonraki dönemde de Abdülkerim‘in performansının artarak devam edeceğini ve takımına gol katkısı sağlama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

Fiyat-Performans Analizi - Büyük Balığı Küçükken Yakalamak: Uygun Fiyatlı Seçenekler Burada!

Oyunu yırtıcı denilebilecek kadar vahşi değil ancak narin denilebilecek kadar da yumuşak değil. Dengeli ve full paket bir futbolcu.

Devam oku...

Ahmed Kutucu / Güncel PD 4.71M
+980k (%+26,3)

Bu sene hem transferleriyle hem de gösterdiği performansla ligimizin en etkili takımlarından bir tanesi Eyüpspor oldu. Yine bu takımın en çok öne çıkan futbolcusu ve hücum organizasyonlarda gösterdiği etkili performans ve attığı şık gollerle bir anda her menajerin listesine giren Ahmed Kutucu oldu. Ahmed’in ligin ilerleyen bölümlerinde çok daha fazla gol katkısı sağlayacağını ve piyasa değerinin hızlıca yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Bence bu sezon ligimizin Top 10 futbolcusu arasında olacaktır Ahmed.

Lucas Torreira / Güncel PD 7.52M
+660k (%+9,6)

Bu sene savunmadaki etkili oyununun yanı sıra bildiğimizin aksine hücumdaki etkili performansıyla da kendini gösterdi Torreira. Sara ile çok iyi uyum halindeler. Bu onun oyununu da yukarı çekti. Ama Torreira değer olarak çok üst seviyelere çıkmış bir isim değil. Tahminimce bu seviyelerde kalacaktır. Ama puam olarak üstüne koymaya mutlaka devam edecektir

Olivier Ntcham / Güncel PD 2.4M
+650k (%+37,1)

Samsunspor’un yükselişi ve ve bu yükselişteki aslan payına sahip olan isim Ntcham. Hem penaltıcı olması hem de en zor anlarda sahneye çıkıp attığı gollerle büyük beğeni topladı Ntcham. Bu performansı sakatlanmadığı sürece devam edecektir. Sezonun en çok puan toplayan isimlerinden biri olacağı şüphesiz. Artık piyasa değeri de katlanarak yükselişine devam edecektir. Ntcham’ı takımına katan her menajer en büyük balığı yakalamış oldu.

 

Futbolcu değerleri nasıl değişiklik gösterir ve hangi durumlar bu değeri etkiler? Detaylı açıklama burada<<<

 

 

Yazar: Zeynel Yılmaz

Tüm makaleler Zeynel Yılmaz »