28 Mayıs’ta sezon geçişi ile beraber Comunio’da yeni sezona ”merhaba” dedik. Avrupa Şampiyonası uygulaması ile bazı yenilikleri sizlere duyurmuştuk. Yeni sezonla beraber daha fazla yenilikler bizleri bekliyor. Gelin hepsine bir göz atalım!

 

Ek puan

Yeni sezonda mevcut puan sistemine ek puan takviyesi yapılmıştır. Asist yapan futbolcu +1 puan, gol yemeden maç tamamlayan kaleci +1 (maçın tamamında oyanması durumunda) ve penaltı kurataran kaleci +2 puan alacaktır.

 

Mevki değerlendirmesi

Yeni sezona geçiş ile beraber mevki değişikliğinde yeni plan ve düzenlemeye gidildi. Mevki değerlendirmesi artık sadece sezon öncesi ve devre arası yapılacaktır. Bu değerlendirmede futbolcuların oynamış olduğu son 6 aylık süreç göz önünde bulundurulacaktır. Forvet futbolcuları saha içi dizilişten bağımsız, aşağıdaki notlara göre değerlendirilir. Forvet ve orta saha futbolcularının mevkilerinin belirlenmesinde belirleyici noktalar:

1. ve 2. mevkileri

Son 1 sene oynadığı mevkiler

Son 1 sene OPTA ısı haritasına göre 3. bölgede forvet mevkiinde maç içi etkinliği.

 

Avrupa Şampiyonası: Heyecanı şimdi Comunio Euro'da yaşa!

Comunio Euro heyecanını kaçırma! Şampiyona ile birlikte yeni özellik ''Canlı değişiklik'' ve transfer işlemlerinin hızlandırma düzenlemesi uygulanacak!

Devam oku...

 

Hızlandırılmış Transfer işlemi

Aynı ligde bulunan menajerler arasında yapılan transfer teklifinin kabul edilmesi durumunda futbolcu takımı anında terk eder ve transfer ücreti işleme alınır. Bilgisayar’dan gelecek teklif kabul edildiğinde, futbolcu kadrodan çıkar ve ücret hemen hesaba işler. Sadece Bilgisayar’a yapılan teklifler, alışılmış olduğu gibi sonraki gün sabah işleme alınır. Bu uygulama Avrupa Şampiyonası ile beraber başlayacak ve Lig uygulamaları için değerlendirilecektir.

 

Yeni Özellik denemede: Canlı değişiklik

Canlı değişiklik, Plus ve Pro Player için sunulan ve başlamış olan, maç haftası esnasında kadroda değişiklik yapabilme seçeneği sunan bir özelliktir. Bu seçenekle, örneğin bir oyuncunuz maça kısa bir süre kala sakatlanırsa veya bir oyunun ertelenmesi gerekirse kadronuza müdahale edebilir ve oyuncu değişikliği yapabilirsiniz. Canlı değişiklik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Comunio Euro’da denenecek olan “Canlı değişiklik“ özelliği şampiyona bitiminde Comunio Süper Lig için de değerlendirilecektir. Canlı değişiklik özelliğininin Süper Lig’de de hayata geçmesi durumunda, Basic üyelere ”Canlı puan” özelliği sunulacaktır.

 

Comunio'nun yenisi: Şampiyon Adana Demirspor

TFF 1. Lig Şampiyonu Adana Demirspor'un geri dönüşü ve öne çıkan isimleri!

Devam oku...

 

Erteleme maç değerlendirmesi

Erteleme maçlarında oynanması gereken maç haftasında kadronuzda bulunan futbolcuların oynaması durumunda puan alırsınız. Erteleme maçına özel kadro kurma imkanı bulunmaz.

Pro Player üyelerinde ertelenen maçtan ilk 11’de futbolcusu bulunması durumunda, önce yedek futbolcu devreye girer. İlk 11’e alınan futbolcunun erteleme maçı oynaması durumunda aldığı puanlar yedek futbolcunun yerine geçerli sayılır.

Önemli: Ertelenen maç, oynanması gereken maç haftasının dışında olursa, bu puanlar Comunio kupasına yansımaz. Tekrarlanan maçlar genel olarak değerlendirmeye alınmaz.

 

Not: Yeni kuralların Comunio kural bölümünde güncellemesi ilerleyen günlerde yapılacak olan Update ile gerçekleşecektir.

 

Sen de Comunio Euro heyecanına ortak olmak istiyorsan -> tıkla!

 

 

Yazar: Yusuf Yıldırım

Tüm makaleler Yusuf Yıldırım »